Hans Faber | Bloemetje

De coronapandemie brengt met zich mee dat we de laatste tijd onze fotografie-onderwerpen vooral in en om het huis gingen zoeken. Zo fotografeerde ik deze bos met tulpen die bij ons in de vensterbank stond. We hadden het witte rolgordijn achter de tulpen ‘s middags laten zakken tegen de zoninval. In de namiddag scheen de zon hier vol op, dit diffuse tegenlicht boeide me. De groene bladeren aan de buitenzijde van de bos lichten op en gaven het beeld een extra dimensie, het werd minder vlak. De witte tulpen zijn iets donkerder wit dan de achtergrond zodat die ook nog goed tot hun recht komen. Met behulp van Photoshop heb ik wat correcties en versterkingen aangebracht. Ook vond ik het passend om, omdat het een witte achtergrond heeft, een kader rondom aan te brengen. De foto leent zich goed voor het versturen als kaart, ik heb hem daar al voor gebruikt.

De onderwerpen waar ik normaal gesproken warm voor loop zijn eigenlijk heel divers. Zo kan ik gelukkig worden van een mooi landschap in het late licht maar bijvoorbeeld ook van een experimentele foto waar ik uren in de studio mee bezig kan zijn.
Ik zie foto’s die op de geheugenkaart van de camera staan als een halfproduct. Elke foto die ik uiteindelijk presenteer heeft via Photoshop een geringe of uitgebreide nabewerking gehad. Het kan beperkt zijn tot alleen rechtzetten, verscherpen en uitsnijden maar kan bijvoorbeeld ook een complexe samenstelling zijn van meerdere foto’s.
De foto van de bloemen vroeg alleen om een kleine versterking van de dieptewerking en correctie van de achtergrond, deze was niet egaal en de randen lieten nog delen van het raamkozijn zien.

Comments are Disabled