Nick | Een ander perspectief

In de rubriek ‘Din81 in beeld’ vertelt ons nieuwe lid Nick deze maand iets over zijn fotografie aan de hand van deze dynamische foto. Nick is enthousiast drone-fotograaf en dat brengt een leuke nieuwe categorie binnen de club.

Din81 in beeld | Nick | Vanuit de lucht lijkt alles anders

Behalve met mijn systeemcamera, fotografeer ik ook graag met behulp van een drone.
Deze vliegende camera geeft mij de mogelijkheid alles vanuit een heel ander perspectief te zien. Alles ziet er vanaf boven zo anders uit en je kunt standpunten innemen die anders onmogelijk waren! Vanuit de lucht zie je prachtige contouren in het landschap waarvan je geen weet hebt als je er doorheen wandelt.

Een andere tak van dronefotografie is panning shots, ook wel motion fotografie. In deze foto heb ik geprobeerd de snelheid waarmee de motorrijder richting de horizon rijdt, vast te leggen.
De foto is tot stand gekomen door met de drone op dezelfde snelheid achter de motorrijder aan te vliegen en een lange sluitertijd te gebruiken. De aperture van de drone is niet instelbaar, er wordt gebruik gemaakt van een ND64 filter, zodat er overdag toch een lange sluitertijd gebruikt kan worden.
De foto is gemaakt bij een snelheid van 40km/u en met een sluitertijd van 0,25 seconde. Tijdens deze sluitertijd is het de kunst om de motorrijder exact in hetzelfde frame te houden en op dezelfde snelheid als de motor te vliegen.
Dit zodat de motorrijder scherp in beeld staat en de omgeving wazig wordt.

Comments are Disabled