Wim | Elk moment is een fotomoment

Fotograferen doe ik inmiddels ruim 45 jaar. In die periode zijn er veel onderwerpen voor mijn lens gekomen. Maar bovenal veel opnames die gemaakt zijn langs de kusten van Europa, de oorsprong tot aan de monding van vele rivieren en aan de oevers van meren. Begonnen met analoge camera’s, ontwikkelen in zwart-wit en kleur en afdrukken in de doka. Tijden zijn veranderd en momenteel gebruik ik digitale spiegelreflexcamera’s. Toch kan ik de verleiding niet weerstaan om af en toe een analoge camera uit mijn verzameling te pakken, zoals bijvoorbeeld de twee oog Rolleiflex. Weer een filmpje ontwikkelen en dat dan digitaliseren is toch elke keer weer een verrassende bezigheid. Ook vele honderden negatieven die nooit werden afgedrukt wek ik de laatste tijd weer tot leven.

Het liefste ben ik in de ochtend vroeg op pad, wanneer de zon opkomt en er nog weinig mensen zijn in het landschap. Verder loop ik graag door wijken met moderne architectuur, maar ook landschappen en dieren vind ik boeiend. Daarnaast ook table-top, modelfotografie en macrofotografie. Kortom, ik houd van afwisseling. Ik laat me inspireren door fotografen op Instagram en door zoveel mogelijk foto’s te bekijken.

Fotografie is voor mij een dagbesteding, er gaat geen dag voorbij dat de camera in de kast blijft, Elk moment is een fotomoment en een heerlijke bezigheid.

De opname hierbij is gemaakt in Noordpolderzijl, een prachtige locatie van basaltblokken met daarboven in dit geval een dreigende lucht. Dit zijn voor mij de momenten, die me gelukkig maken.

Din81 in beeld | Wim | Geluk in Noordpolderzijl

Comments are Disabled